Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Akademik Açılış Töreni Gerçekleştirildi.
21 Ekim 2024 | 13:54

Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Akademik Açılış töreni 17.10.2024 günü Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Necdet HAYTA, Genel Sekreterimiz Mustafa AFŞAR, Dekanımız Prof. Dr. Ülkü DUMAN, dekan yardımcılarımız Doç. Dr. Zeynep Aslı GÜREL ve Doç. Dr. Ammar İBRAHİMGİL, Endüstriyel Tasarım Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Dilek AKBULUT, Şehir ve Bölge Planlama Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Bilge ARMATLI KÖROĞLU, Mimarlık Bölüm Başkan Yardımcımız Doç. Dr. Zeynep Yeşim İLERİSOY, bölüm başkan yardımcılarımız, öğretim üye ve elemanlarımız ile öğrencilerimizin katılımı ile Yükseliş Salonunda gerçekleştirilmiştir.

Dekanımız Prof. Dr. Ülkü DUMAN açılış konuşmasında “Akademik yıl açılışı bizler için önemlidir; yeni hedeflerin konulduğu ve umutların tazelendiği bir başlangıçtır. Köklü bir geçmişe sahip olan Fakültemiz, kuruluşundan bu yana, yalnızca bir eğitim kurumu olmanın ötesine geçerek, bilimin ve toplumsal gelişimin öncüsü olmayı hedeflemiştir. Bugün, bu vizyonu daha da ileri taşımak için hep birlikte el birliğiyle çalışıyoruz.” diyerek yeni akademik yılın öğrencilerimize, öğretim üyelerimize, Fakültemize ve Üniversitemize yeni başarılar, yeni fırsatlar ve yeni ufuklar getirmesini dilemiştir.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Necdet HAYTA ise açılış konuşmasında Mimarlık Fakültelerinin, üniversitelerin prestij veya vitrin fakülteleri olduğunu vurgulayarak “Üniversitemizin en köklü Fakültelerinden birisi olarak, öğrenci odaklı eğitimiyle, üstün nitelikli ve dinamik yapısıyla Üniversitemizin araştırma üniversitesi vasfını sürdürmeye ve ileriye taşımaya yönelik olarak kendi alanında önemli katkılar koyan Mimarlık Fakültemiz, yapılan akademik çalışmalar, araştırma projeleri, uluslararası etkinliklerin nicelik ve niteliği ile de öne çıkmaktadır.” demiştir.

Tören açılış konuşmalarının ardından Şehir ve Bölge Planlama Bölümü öğretim üyesi ve Senato Fakülte temsilcimiz Sayın Prof. Dr. Nilgün GÖRER TAMER’in ‘Yaratıcı Tasarım Süreçleri ve Gençlik’ konulu açılış dersi ile devam etmiştir. Törende ayrıca önceki dönem Dekanımız Sayın Prof. Dr. Önder AYDIN ile uzun yıllar fakültemize emek verdikten sonra emekli olan ve ayrılan hocalarımıza teşekkür plaketleri takdim edilmiştir. 2024-2025 Eğitim-Öğretim yılında Fakültemiz bölümlerine derece ile giren öğrencilere tebrik belgelerinin verilmesi ve akademik ünvanlarında bir üst kademeye yükselen öğretim üyelerimizin binişlerini giymelerinin ardından toplu fotoğraf çekimi ile açılış etkinliğimiz tamamlanmıştır.

2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılının tüm öğretim üye ve elemanlarımız ile öğrencilerimiz için sağlıklı, verimli ve başarılı geçmesini diliyoruz. 

resim -1 resim -1 resim -1 resim -1 resim -1 resim -1 resim 2-1
background image