Bina Akustiği ve Gürültü Farkındalığı Eğitimi
11 Ekim 2024 | 16:28

Fakültemizde 9-11 Ekim 2024 tarihleri arasında TÜBİTAK BİDEB 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinliği kapsamında TÜBİTAK ve Üniversitemiz desteği ile “Bina Akustiği ve Gürültü Farkındalığı” Eğitimi düzenlenmiştir. Yürütücülüğünü ve Koordinatörlüğünü Fakültemiz Mimarlık Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Füsun DEMİREL’in yaptığı etkinlikte Doç.Dr. Zuhal ÖZÇETİN (Uşak Üniversites), Öğr. Gör. Dr. Gül İLİSULU (Başkent Üniversitesi), Öğr.Gör. Dr. Merve GÖRKEM (Ostim Teknik Üniversitesi) ve Arş.Gör. Ezgi DADAŞ (Gazi Üniversitesi) eğitmen olarak görev almıştır. Eğitim için tüm Türkiye’den 100’ü aşkın başvuru yapılmış elemeler sonucunda 30 öğrenci bu eğitimi almaya hak kazanmıştır.

Eğitim Etkinliğinin 9 Ekimde yapılan Açılışına Fakültemiz Dekanı Prof.Dr. Ülkü DUMAN, Dekan Yardımcısı Doç.Dr. Ammar İBRAHİMGİL, Mimarlık Bölüm Başkanı Prof.Dr. İdil AYÇAM ve Başkan Yardımcısı Doç.Dr. Zeynep Yeşim İLERİSOY, Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Başkanı Prof.Dr. Bilge ARMATLI KÖROĞLU ile fakültemiz öğretim elemanları ve öğrenciler katılmıştır. Açılışta konuşan Fakültemiz Dekanı Prof.Dr. Ülkü DUMAN Proje Yürütücüsü ve Koordinatörü Prof Dr. Füsun DEMİREL’e ve proje ekibine teşekkür ederek Dünya Mimarlık Günü ve Dünya Habitat Gününün olduğu tarihlerde gerçekleştirilen eğitimin anlam ve önemine vurgu yapmış; habitatlar ve kentliler için önemli bir problem olan gürültü kirliliğine ilişkin farkındalığın arttırılmasına ve çözüm yolları üretilmesine yönelik bilgi ve bilinç oluşturulmasındaki katkılarından ötürü tüm proje ekibine teşekkür etmiştir.   

Fakültemizde gerçekleştirilen ve üç gün yoğun bir program çerçevesinde verilen eğitim katılımcılara sertifikalarının verilmesi ile tamamlanmıştır.

resim-1 resim-1 resim-1 resim-1 resim-1 resim-1 resim-1
background image