ÇEVKO Vakfı "Yeşil Nokta Öğrenci Ödülleri"
14 Nisan 2021 | 14:53

ÇEVKO Vakfı tarafından bu yıl ilk kez düzenlenmekte olan “Yeşil Nokta Öğrenci Ödülleri” hakkında bilgiler aşağıdaki gibidir:

Üniversite öğrencilerinin ambalaj tasarımı, atık yönetimi ve çevre konulu sosyal sorumluluk alanlarında özgün çevre dostu ürün, uygulama ve proje geliştirmelerinin teşvik edilmesi ve üniversite-sanayi işbirliğinin sağlanması amacıyla düzenlenen yarışmada başarı elde eden öğrenciler ödüllendirilecektir.

Yarışmada aşağıda belirtilen üç farklı kategoride başvuru yapılabilecek olup öğrenciler bireysel veya grup olarak başvurabileceklerdir:

Ambalajda Önleme Uygulamaları

Atık Yönetim Sistemi ve Uygulamaları

Çevre Konulu Sosyal Sorumluluk Uygulamaları

Ödüllendirilmeye değer bulunacak ürün, uygulama ve projeler için her kategoride ayrı ayrı verilebilecek ödül tutarları aşağıda belirtilmiştir:

1.lik Ödülü:    5.000 TL

2.lik Ödülü:    3.000 TL

3.lük Ödülü:   2.000 TL

Teşvik Ödülü: 1.000 TL

Yarışma takvimi aşağıdaki gibidir:

Yarışma Duyurusu:             13.04.2021

Son Başvuru Tarihi:             01.10.202

1.Jüri Değerlendirmesi:      20.10.2021

2.Jüri Değerlendirmesi:      17.11.2021

Ödül Töreni:                         15.12.2021

Yarışma başvuruları ve jüri değerlendirmesi COVID-19 salgını nedeniyle elektronik ortamda yapılacaktır. Yarışma şartnamesinde belirtilen kriterlere göre hazırlanmış başvurular www.yesilnoktaogrenci.org ağ sayfası üzerinden Haziran 2021 başı itibariyle kabul edilmeye başlanacaktır.

Yarışma şartnamesi için lütfen tıklayınız.